Waarom is periodiek onderhoud aan automatische deuren belangrijk?

Het is belangrijk dat medewerkers in een veilige werkomgeving hun werk kunnen doen. Er wordt dan ook vaak gezegd, veiligheid boven alles. Dat geldt voor alle processen in een bedrijf. Of het nu gaat om productiewerk, kantoorwerk of laad en loswerk, het is voor ieder bedrijf belangrijk dat werknemers kunnen werken in een veilige omgeving. Veel bedrijven hebben alles goed geregeld volgens de veiligheidseisen en hebben zelfs een Ri&e opgesteld. Ri&e staat ook wel voor risico-inventarisatie & evaluatie. Hierin worden alle risico’s beschreven binnen een bedrijf en welke stappen er genomen moeten worden om het risico te verkleinen. Bijvoorbeeld om ongelukken met automatische bedrijfsdeuren te voorkomen. Er wordt regelmatig controle uitgevoerd door veiligheidsinstanties om te controleren of bedrijven aan de veiligheidseisen voldoen. Wellicht is er toch iets dat aan je aandacht is ontsnapt. Wat veel ondernemers namelijk vergeten, is het jaarlijks laten keuren en onderhouden van hun industriedeuren.

Periodieke keuring verplicht

Waar je misschien niet van op de hoogte bent, is dat het jaarlijks keuren van handbediende en automatische bedrijfsdeuren verplicht is voor ondernemingen. De verplichting hiervan staat beschreven in de Nederlandse en Europese wetten voor bedrijven en de Arbeidsinspectie zijn ondernemingen verplicht om overheaddeuren en docksystemen jaarlijks te laten keuren door gecertificeerde professionals. Het is belangrijk om automatische deuren te onderhouden en keuren omdat bij achterstallig onderhoud ernstige ongelukken kunnen gebeuren. Hierbij kan gedacht worden aan een deur die naar beneden valt omdat bijvoorbeeld de kabels niet meer werken of dat de onderloopbeveiliging niet meer werkt waardoor de deur niet stopt met zakken wanneer er iets onder staat.

Onderhoudscontract

Wanneer je een onderhoudscontract afsluit bij ROMASS Business, kun je rekenen op onderhoud van ruim 50 cruciale onderdelen van industriedeuren en docksystemen. Onze ervaren monteuren controleren de complete werking van de installaties én alle afstellingen. Deze erkende vakmannen voeren alles uit volgens de wettelijke richtlijnen. Niet alleen zullen je toegangssystemen veilig te gebruiken zijn, je onderneming voldoet tevens aan de wettelijke keuringsverplichting.

Voordelen

Met het onderhoudscontract vertrouw je het gehele beheer van je bedrijfsdeuren en toegangssystemen zorgeloos toe aan ROMASS Business. Onderhoudsbeurten en keuringen kun je zelf inplannen en in het geval van storingen zal er snel een monteur ter plaatse zijn. Meestal binnen 2 uur. Het periodiek onderhoud vermindert de kans op uitval van industriedeuren en docksystemen. Het voorkomt ook vaak storingen. Buiten dat alles, voldoet je bedrijf aan alle wettelijke verplichtingen. Maar wellicht het allerbelangrijkste, je automatische deuren zijn veilig te gebruiken!

Wilt u meer informatie over ROMASS Business en de verschillende onderhoudscontracten? Neem dan een kijkje op de website: www.business.romass.nl.